Socialdemokratiets Simon Simonsen og den krænkende adfærdDe sidste par dage har man kunne se debatter rundt omkring, vedrørende nogle opslag ”politiker” Simon Simonsen har haft skrevet på sin Facebook profil. Opslag, der håner ofre og latterliggøre #metoo kampagnen og udvalgte kvinder.

Det startede med, at han lavede et opslag den 31. oktober:

 

Hvor han linker til denne artikel 
 


Der er så mange ting i dette opslag fra Simon Simonsen, som er helt grotesk.
 
  • Han linker til en artikel som INTET har med krænkelse, at gøre… Der er INGEN hverken den mandlige journalist til artiklen og heller ikke andre, som har kaldt Mick Jagger en krænker fordi han dater en yngre kvinde. Simon har altså gang i spredning af ukorrekte postulater der aldrig har fundet sted, andet end hos stemmerne i hans hoved.
  • Derefter mener han, at diverse demonstrationer i Sverige mod sexkrænkelser ”Er langt ude”
  • Simon fortsætter derefter med, at håne ofre der står frem i #metoo kampagnen ved, at han påstår at det nu er de forkerte der åbenbart poster deres oplevelser under #metoo – Men han giver aldrig et svar på, hvem de rigtige ofre er ? og hvem er de forkerte? Er ofre ikke ofre? Og er enhver krænkelse ikke forkert?
  • Simon fortsætter så med en sviner af feminister, som han kalder små fnisende feminister, Gestapofeminisme, betonfeminister mv.
  • Som om det ikke kunne blive værre, så slutter han af med den kendte victimblaiming, hvor han spørg hvad de krænkede kvinder egentlig lavede på filmmandens hotelværelse? Med en fin hentydning til, at de var der for, at sprede ben for, at få en rolle. I sin iver efter at krænke kvinder og ofre ”glemte” Simon, at undersøge hvordan sådanne filmmøder mv. foregår i USA. For havde han bare brugt en søgning ved google, eller taget sig 2 sekunder til, at spørge en der var bekendt i USA. Så ville han have fået vished om, at møder på hoteller IKKE er unormalt. Faktisk er det ganske normalt, både når det gælder filmroller, men også når det gælder helt almindelige firma møder.
 
Dette opslag får selvfølgelig en masse kommentarer, især fra folk der nu ikke vil stemme Socialdemokratiet pga. hans opslag, og så fra folk der mener han går langt over grænsen i sine udtalelser og direkte håner og krænker kvinder og ofre.  Folk forsøger endda, at gøre Simon klogere på fakta…
 
 
 

Søren Frellesen Det er altså lidt skråsikkert at påstå at de rigtige ofre drukner i metoo-kampagnen. Prøv at læse denne artikel. Et eksempel på at metoo lige præcis giver noget tryghed og solidaritet, og på den måde i mange tilfælde har fået nogle meget voldsomme overgreb frem, der ellers nok var forblevet i det skjulte.”

 
Simon undlader, at svare på rigtig mange af de kommentarer der kommer. Især dem der giver ham fakta på bordet. En håndfuld af dem der er uenige med ham – men stadig er saglige i deres kommunikation af viden, ender dog alligevel på bloker. Men det er jo heller ikke sjovt for Simon, at der bliver kastet fakta på bordet, når han gør alt for, at få spredt direkte løgne med sin krænkende adfærd og opslag.

Men heldigvis tager andre S politikere afstand fra Simons uacceptable og krænkende opførsel.


Simon Simonsen Facebook opslag 2. november:

Man skulle tro, at Simon havde indset sin krænkende adfærd efter opslaget fra 31.oktober (det blev skrevet til ham flere gange, og der blev fremlagt utallige former for fakta for ham). Men næ nej, den krænkende adfærd stoppede ikke ved det opslag eller i debatten der medfulgte. Næ nej, Simon valgte, at fortsætte sin krænkende adfærd i et opslag af 2. november


 
Simon linker i dette opslag til en gammel artikel, der dog fremlægger nogle fakta som kan dokumenteres. Alligevel bliver det straks vendt og drejet af Simon, og fakta bliver hånet. Derudover fortsætter han sine fine betegnelser som ”Betonfeminisme” mv.

Debatten fortsætter nu under dette opslag, og Simon er ikke meget for, at svare på fakta. En kvinde ved navn Helle stiller ham derfor følgende spørgsmål:  
 
Kunne du komme med noget statistik på, at det ikke rigtigt hvad der står?

I stedet for at debattere på en saglig og voksen måde, og fremlægge fakta for at det skulle være løgn hvad artiklen skriver – Eftersom det er hvad Simon påstår. Så valgte Simon, at bede den kære Helle om at gå på biblioteket for, at få svar på sit spørgsmål… Noget af en mærkværdig debat adfærd af en mand der stiller op i Politik. Men så ved borgerne i Danmark da hvad man kan forvente af ham politisk… Stil ham kritiske spørgsmål, og få besked på, at du bare kan undersøge tingene selv.  Hmmm… Godt så!

Helle vælger derfor, at give ham svar på tiltale med følgende kommentar:

Ahr, sådan funker en debat ikke. Du modsiger en - iøvrigt gammel artikel - med et postulat om, at sådan forholder det sig ikke. Det plejer man at underbygge med dokumentation. Man beder ikke dem, som henholder sig til det statistiske materiale i artiklen om, at finde dokumentation på det modsatte. Det er ganske enkelt absurd.

Men heller ikke dette udløser et svar eller dokumentation fra Simon… Ligesom med Mick Jagger opslaget, ser man igen ukorrekte postulater fra Simon som han ikke kan dokumentere, og som kun findes i hans hoved.


Simon Simonsen opslag nr. 2 -  2. november

Man skulle tro det var løgn, men Simons adfærd, krænkelser og uacceptable opslag stopper stadig ikke. Så Simon vælger, at lave ENDNU et opslag.


Igen kommer der et opslag der INTET har med virkeligheden, at gøre. Simon vælger i dette opslag, at nævne og hentyde til en flok kvinder der ganske sagligt havde kommenteret under hans tidligere opslag, med fakta og dokumentationer. Dette betegner han nu som at de misinformerer og skaber kaos. Men hvem er det lige der misinformerer og ikke kan fremlægge dokumentation? Det er ikke kvinderne i debatterne under hans opslag…

Simon vælger i dette opslag underligt nok, at nævne Forfatteren Susanne Staun. Dette til trods for, at hun IKKE har deltaget i debatterne under hans opslag. Man kan undres over hvorfor Susanne Staun skal drages ind i dette opslag?  Susanne Staun vælger herefter, at komme på banen i en samtale med Simon der tydeligt viser Simons umodne adfærd og debatstil:

 
 

Der kommer også andre kommentarer fra folk, der har svært ved at forstå hvor virkelighedsfjern Simon er i sit opslag:

Pernille: Der er jo heller ingen ANDRE, der fordømmer at Mick Jagger har en ung kæreste, Simon Simonsen. Det er jo bare noget, du havde håbet på. Eller forestillet dig i din "Gastapo-feminisme" paranoia. Forhold dig dog til virkeligheden. Du bliver mere og mere pinlig.


Anja: "... hvor jeg ikke vil fordømme at Mick Jagger har en ung kæreste" - det er dét du har opfattet at folk er gået i selvsving over? Der er ingen andre end dig der er gået i selvsving over den artikel. Absolut ingen af de kommentarer der er til dit opslag, handler om at Mick Jagger en krænker. Ingen synes det! Læser du overhovedet selv kommentarerne, eller har du for travlt med at blokere dem der ikke er enige med dig?

 
Søren: "er gået i selvsving over en diskussion hvor jeg ikke vil fordømme at Mick Jagger har en ung kæreste ...!" Det er jo direkte løgn og enhver kan læse tråden. Folk er gået i selvsving (?!?) over din episke misforståelse af #metoo-kampagnen og Harvey Weinstein-skandalen. Det er ikke et ondskabsfuldt koordineret angreb fra Enhedsliste med veninder, det er en helt igennem fornuftig reaktion på dine vilde ideer om kvinder, der skal mistænkeliggøres fordi de går ind på et hotelværelse med Harvey, og din ufokuserede scenarier om dumme kvinder der gyser og sukker og nyder den vidunderlige opmærksomhed du tror man får for at stå frem med et overgreb.


Simons reaktion på disse kommentarer er hån og at blive personlig


Klagerne og undskyldningen

Simons opslag og hans uacceptable adfærd medførte, at flere valgte at klage over ham – og henvendte sig til Socialdemokratiet for, at høre om Simon udtaler sig på partiets vegne.

Det medfører følgende svar fra Frank Jensen til en kvinde der spørg omkring Simons adfærd på Twitter:
 

Efter Socialdemokratiet er blevet gjort opmærksomme på Simons opslag og krænkende adfærd. Laver Simon dette opslag:

 

Dette opslag får denne kommentar
 

Derudover høster opslaget flere kommentarer, fra folk der mener hans undskyldning er hul. For den sker jo først EFTER at partiet gik ind i sagen og tog afstand fra ham. Så det tyder ikke på, at den undskyldning sker af de rigtige årsager, men derimod fordi han ikke vil miste sin plads i partiet.

En fyr ved navn Thomas skriver ganske passende: ” Du mener "!! Undskyld. Jeg er *igen, og igen, og yderst vedholdende* kommet til at formulere mig så utvetydigt dumt, at det er er blevet tydeligt for alt for mange at de ikke skal stemme på mig, eller et parti der tolerere den slags"
 

Efterfulgt af følgende kommentar og mange andre:
 
 

Simon vælger altså, at sige undskyld med begrundelsen ”jeg er kommet til at formulere mig dumt, og på en måde, der har såret rigtig mange mennesker”  han fortsætter med at sige ”På Facebook går det nogle gange lidt for stærkt  - Se, de begrundelse holder bare ikke. Den ville holde hvis der var tale om et opslag eller en kommentar. Men her er der tale om gentagende opslag og utallige opslag over FLERE dage. Det er ikke bare en ”UPS” ting… Det er ikke bare noget man kommer til ved en fejl, det er ikke noget der handler om, at ting går for stærkt.

 
Og slet ikke taget i betragtning af, at hans krænkende adfærd overfor ofre fra krænkelser, rent faktisk ALLEREDE startede før disse opslag… Helt tilbage til den 8. oktober hvor han valgte at håne den mandefri festival som der er blevet samlet ind til i Sverige, pga. de mange festivals voldtægter og krænkelser af kvinder (noget der også har været debat om her i Danmark)… men iflg. Simon fortjener disse initiativer blot hån, og kvinder kan ikke klare sig uden mænd… Føj for pokker siger jeg bare!

 

Det medførte følgende kommentar, som Simon selvfølgelig ignorerede

 
 

Siden Simon lavede sine mange opslag, har der på Facebook været en del debat omkring dem. Det står dog ganske klart, at der er en klar holdning til, at den adfærd og de opslag er så krænkende og uacceptable, at det SKAL have konsekvenser. Flere mener han selv skal trække sig politisk.. Andre mener at Socialdemokratiet har et ansvar for, at få ham ud af partiet. For hans adfærd går imod ALT det fokus der er i medierne og i partiet omkring vold og krænkelser!


Jeg har lavet en ny valgplakat til Simon, som matcher hans holdninger bedre. Når det så er sagt, så kan vi i Danmark IKKE bruge en politiker til noget, som har den adfærd, og som bare blokerer folk der fremlægger fakta eller stiller ham kritiske spørgsmål. Hvad vil han gøre hvis han bliver stemt ind? Blokere modstandere fra andre partier? Gå fra møderne?
 
 

 
 
 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor

Anmeldelse af bog: Uden min datter - syv års kamp for samvær

Forening Fars arrangement - Politikere støtter op om diskrimination