BT agerer som Foreningen Fars pressebureau


Den 12. juli 2018, klokken 20.00 offentliggjorde BT journalisten BO NORSTRÖM WEILE, artiklen om 34-årige ”Kasper” der blev snydt til at være far.Og blot 2 timer efter, skrev den samme journalist en ny artikel om ”Kasper” der denne gang handlede om at den kære Kasper følte sig forulempet.
Ja, hele 2 artikler på 2 timer, så meget fokus mente journalisten at denne historie skulle have. En artikel var nemlig ikke nok. Men her stoppede galskaben ikke... For næste dag, valgte den samme journalist igen at offentliggøre en lignende artikel, denne gang om ”Nikolaj” der efter en middag med en bekendt, fik besked efter 6 måneder om at han skulle være far.


Fælles for disse historier om ”Kasper” og ”Nikolaj” er, at BT’s journalisten IKKE har valgt at undersøge fakta i sagen ved, at høre kvindernes version af tingene. Journalisten har altså valgt at tage disse 2 mænds historier som den pure sandhed, trods det går imod reglerne for god presseskik, der netop siger at medier skal bringe KORREKT information, og skal KONTROLLERE at oplysninger der gives eller gengives, er korrekte. Og at den part der er offer for beskyldninger skal høres! Det står klart og tydeligt på pressenævnets hjemmeside Men det fravalgte BT og Journalisten altså. Hvorfor? Fordi mændene i disse historier havde ønsket at de ikke kontaktede kvinderne og hørte deres version. Så BT skrev således i bunden af artiklerne:Hmmm…  Det vil sige, at vi KUN har disse 2 mænds versioner på, at det er sådan tingene skete. Kvinderne er ikke blevet hørt, og artiklerne bærer ikke præg af nogen former for dokumentation for, at disse kvinder rent faktisk snød disse mænd. 


For enhver der ved bare lidt om sex og prævention, ved også at prævention IKKE er 100% sikkert. Der er faktisk mange der trods prævention som kondom, p-piller mv. ALLIGEVEL bliver gravide. Hvor er så beviset for, at disse kvinder rent faktisk snød disse mænd??! 


Hvem siger ikke, at det var mændene som IKKE ønskede at bruge kondom, og f.eks. påstod de ville trække sig ud inden de kom, og så ikke gjorde det? Hvem siger ikke at disse mænd ønskede at kvinden blev gravid, men så fortrød da graviditeten blev en realitet? Det er jo set før et utal af gange. Men sandheden er ikke undersøgt, for modparten er ikke blevet hørt.


Heldigvis var folk kritiske overfor de ensidige historier, herunder kan ses et par af dem:

Flere folk forholdt sig som nævnt heldigvis kritiske til historierne, og krævede svar fra BT om hvorfor de fravalgte god presseskik og ikke havde undersøgt sandheden i historierne. Til dette svarede BT’s Chefredaktør Jonas Rathje følgende:BT indrømmer altså, at det IKKE er optimalt, men begrunder det med at historierne ellers ikke ville kunne bringes. Men hvorfor fravælger man så ikke at bringe disse historier der netop IKKE kan sandheds-undersøges? Det er jo ellers normal kutyme, og er da hvad BT og andre medierne netop ”plejer” at gøre, især når det gælder, historier hvor det f.eks. er voldsramte kvinders historier der skal fortælles. Her har man ikke ville fortælle historierne uden at indhente modpartens version, til trods for at kvinderne har kunne dokumentere at det ville risikere deres liv. Men der er altså forskel på retningslinjerne når det gælder historier fra mænd vs. Kvinder.


Man kan jo passende spørge BT, hvorfor de har denne interesse i at bringe disse historier fra mænd, når de ikke vil bringe historierne fra kvinder? Hvad er det for en politisk dagsorden som BT ønsker at påvirke? Og hvilken interesse har BT i at bringe disse udokumenterede historier, og hvorfor stiller man slet ikke spørgsmål ved HVORFOR disse mænd ikke ønsker at få sandhedstjekket deres historier? Kunne det mon skyldes, at sandheden ikke er helt som disse mænd forsøger at fremstille den? Jeg spørg bare… Burde en journalist ikke være kildekritisk? Handler det journalistiske fag ikke netop om at undersøge fakta?


At man ikke undersøger fakta, og har så latterlig en begrundelse for det som BT, det var der en Facebook bruger der havde en fin kommentar til:
BT samarbejder med Foreningen Far

Man skulle næsten ikke tro, at det journalistisk kunne blive mere grotesk og uetisk, men det viser sig at disse to historier åbenbart er skabt i samarbejde med Foreningen far, der som alle ved, har et meget tvivlsomt forhold til sandheden, og har det med at vælge kilder og historier der passer til de budskaber, de vil have spredt ud. Det er tit set at Foreningen Far tager en historie, og pludselig påstår det er et KÆMPE problem, trods fakta og sandheden viser noget helt andet. Og denne gang, har Foreningen Far altså fået BT til at sprede deres propaganda. Har Foreningen Far betalt BT eller journalisten for at sprede disse fakenews? Jeg spørg bare...


I starten af juni efterlyste Foreningen Far mænd der var blevet snydt til at blive fædre:Men hvorfor er det, at BT gentagende gange bruger Foreningen Far som kilden til den pure sandhed? Igen fraviger BT fra reglerne for god presseskik, til trods for at dette er de regler ethvert medie og journalist med respekt for sig selv, sit fag og sit arbejde, netop burde overholde. Ved at bruge Foreningen Far som kilde for sine historier, udviser BT og journalisten ikke god kildekritik, da Foreningen Far journalistisk ikke kan ses som en troværdig kilde, pga. deres udtalelser kan være farvet af deres personlige dagsorden.


Derudover bruges der tal, som ikke kan bruges i den sammenhæng. BT antyder at 594 børn skulle være blevet født ved at en kvinde ”snød” en mand. Men dette tal, er tallet af børn hvor der ikke er registreret noget faderskab. At en kvinde ikke registrer en far på et barn, betyder altså ikke at barnet er undfanget ved snyd. Så at bruge dette tal er jo helt grotesk og journalistisk sjusk!


Hvor ”stort” er dette problem med ”snyd” omkring samleje? En undersøgelse fra Wilke, viste at 2% mænd havde løjet om at de var sterile/brugte kondom. Og 2% kvinder havde løjet om prævention. Selvom 2% selvfølgelig er 2% for meget, så kan man ikke ligefrem påstå, at dette er så stort et problem som Foreningen Far og BT forsøger at gøre det til. Derudover viser fakta, at problemet IKKE er køns-bestemt. Der er LIGE MANGE mænd vs. Kvinder der har løjet


Men det er jo ikke det som Foreningen Far vil have politikerne og befolkningen til at tro, de vil jo gerne have folk til at tro at Danmark er fyldt med sædsjælende kvinder og et utal af mandlige ofre. Så tilbage til det med at bruge Foreningen Far som kilde… I en troværdighedanalyse af en kilde, er et af de grundlæggende spørgsmål: ”Har kilden grund til at lyve?” Der kan man hurtigt konstatere, at den kilde BT Har gjort brug af, netop har haft god grund til at lyve og overdrive sine fortællinger. Og når man ser på disse propagandafortællinger om Kasper og Nikolaj, kan man passende spørge sig selv Cui Bono? (hvem det gavner) – Her er svaret; Foreningen Far!

En Facebook bruger skrev det ganske godt:


Foreningen Far var dog også ganske hurtige til at dele historierne på deres sider


Disse opslag på Foreningen Fars sider fik hurtigt masser af kritiske kommentarer, hvoraf flere kommentarer blev slettet af Foreningen Far, og de kritiske medlemmer blev smidt ud. 
Men tilbage til Foreningen Fars opslag, som det kan læse i opslaget, mener Foreningen Far, at Kasper der frivilligt havde dyrket sex uden kondom, nu åbenbart iflg. Foreningen Far, var blevet voldtaget. Derudover slog Foreningen Far fast, at de går ind for straf. Hmmm…. Nu bliver jeg nødt til at spørge, hvad er det for en form for straf Foreningen Far går ind for?


Ønsker Foreningen Far at Danmark bliver til det nye Gilead? (fra Margaret Atwoods novelle The Handmaids tale og efterfølgende HBO-serie) Hvor kvinder bliver straffet med afhugning af fingre, tunge eller øje hvis de ikke makker ret og gør hvad mændene ønsker?

For at blive i dette her billede om The Handmaids tale, så begynder Foreningen Far aka Jesper Lohse at have en mere og mere kvinde dæmoniserende og bekymrende adfærd og udtalelser i stil med Sons of Jacob. Man kunne passende forestille sig, at overfar JL ville ønske at være en ”Commander” med magten over systemet og underdanig kvinder, der bliver straffet hvis de ikke holder deres kæft.


Når det så er sagt, så er der flere og flere kvinder der netop vælger at få donorbørn, og da insemination er gratis, hvorfor skulle kvinderne så gå ud i byen og vælge en tilfældig mand som de ikke kender, og ikke ved hvad har af sygdomme etc.? Det virkelige Danmark har mange spørgsmål til både BT og Foreningen Far. Mon de vil svare på det?Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor

Anmeldelse af bog: Uden min datter - syv års kamp for samvær

Forening Fars arrangement - Politikere støtter op om diskrimination