I børnesager bliver mødrene svinet på Facebook


 
I sager om bopæl, samvær og forældremyndighed er det vist meget normalt, at følelserne sidder udenpå tøjet både for de involverede fædre og mødre. Men efter, at forskellige forældregrupper har set dagens lys på Facebook – Går de private sager fra at være ”private” til pludselig, at være offentlige…

Dette er ikke skrevet for, at hetze mænd.(For der findes trods alt, masser af fantastiske mænd og fædre!) Men den gruppe der er værst når det gælder, at blande sig i andres sager – ses desværre, at være mænd. Og efter overvågning af de forskellige mødre/fædre grupper, kan man se en rød tråd i hvorfor billedet er sådan.

I de grupper for mødre, som jeg har overvåget, er de typiske spørgsmål omkring ”hvordan kommer jeg videre” ”Hvordan får jeg bedre selvværd efter dette forfærdelige forhold” ”Kender i en god psykolog?” ”Hvordan takler i samvær når I ikke har det godt med at se jeres ex? Osv… Det ses yderst sjældent i disse grupper, at kvinderne går ind og taler om deres private sager.

Men billedet er dog helt anderledes, når man kigger i fædregrupperne. Her er de typiske spørgsmål omkring PENGE: ”Hvor meget samvær skal jeg have for at undgå at betale børnepenge” Eller ”Er der noget jeg kan gøre for ikke at skulle betale børnepenge?” og så den sædvanlige brok om at 1333kr pr. barn i børnebidrag er alt for meget. (Til trods for, at børn koster langt mere om måneden) Men der ses også spørgsmål omkring hvordan man får 7/7 uanset hvordan børnene har det. (her ses den typiske indstilling at være, ”Jeg vil have det samme som mor” ”mor skal ikke have mere end mig” ”Fuck børnenes ønsker, bare vi får det samme”

Men det ses også, at opslagene bliver meget personlige. Fædrene fortæller om deres situation, og deres forfærdelige ekskoner- Debatten ender ofte ud til, at blive meget hadefuld og fædrene gejler hinanden op med kommentarer ”Hun skulle dræbes” ”Sikke en møgkælling, giv mig hendes navn og adresse!” mv. Engang imellem kommer en af ”mødrene” ind i debatten og blander sig, og fortæller en helt anden side af historien. Men det stopper ikke fædrene der har gejlet hinanden op og ser rødt. (En af disse fædre grupper, er Forening Far, der mærkværdigt nok ALTID går ind og sletter disse mødres kommentarer. For den anden side af sagen skal åbenbart ikke frem… Dette har jeg efterhånden samlet flere screenshots af, og det forekommer mig en tand bekymrende, at man som Forening udviser den adfærd ala Censurering i stil med Nordkorea og Kim Jong-un).

Dette billede kan derfor forklare, hvorfor det er, at så mange mødre oplever, at de pludselig modtager breve eller kommentarer på deres Facebook profil, fra fake profiler eller mænd de ikke kender, som liiiiige skal fortælle dem hvor klamme eller latterlige de er. Dette sker til trods for, at disse mænd KUN har hørt tingene fra den ene side… Og den side af historien ikke altid matcher virkeligheden.

Det er så nemt, at spille offer på nettet… Ligeså nemt er det, at svine hinanden til. Især hvis man koger over af raseri, der er fremkaldt af en heftig debat. Men hvor er det dog trist, at der er folk der føler behov for, at blande sig i andres private sager. At der findes folk der æder den historie de får serveret råt, uden at stille spørgsmål.

 

Værst er næsten dem, der vælger at oprette en fake profil – med det ene formål at svine diverse mødre til, som personen har set sig sur på pga. en debat i en fædregruppe. Jeg kan ikke undgå, at tænke… Det må virkelig være sølle personer, med et ligeså sølle liv… 

Samværssager, bopælssager og forældremyndighedssager er hårde nok i forvejen for alle involverede parter. At folk ikke kan tænke så langt, at der er to sider af en sag – og at man burde lade private sager – være PRIVAT, altså mellem de involverede parter. Ja, det undrer mig… Man kan blot konstatere, at det ikke er de skarpeste knive i skuffen der agerer trolls på facebook, men så længe mødrenes side af sagen bliver censureret væk i debatten, så vil der være mænd der får mulighed for, at se rødt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor

Foreningen Far går alligevel ind i enkeltsager

BT agerer som Foreningen Fars pressebureau