Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor


I går den 12. oktober 2017 kl.20.00 sendte TV2 dokumentaren ”Bortført af mor”, der var en ensidig dokumentar, hvor man kun hørte fædrenes version – og de ting som DE ville have frem. Men moderens historie og mange andre fakta i sagen, kom pudsigt nok ikke frem i dokumentaren.

Dette påstår TV2 skyldes, at Angelina og hendes repræsentanter IKKE ønskede, at stille op – eller komme med dokumentation i sagen.  Men dette er ikke korrekt, for TV2 havde dokumentation – De brugte den bare ikke, da det ikke ville matche dokumentarens vinkel om den onde mor.


I kan læse den fulde pressemeddelelse fra Angelina’s repræsentant her: Pressemeddelelse fra morfar


Som Susanne Staun skriver på sin blog "Intet nyt fra Vestfronten" 

- Så er Psykolograpporten faktisk en lang ros til Angelina om hendes fine forældreevner mv.  Men dette nævner Dokumentaren intet om. Hvorfor citat zoomer TV2 ikke på dette? Tv2 har altså læst rapporten, men ikke fundet de ting der stiller moderen positivt, vigtig for dokumentaren. Why?

Som det ligeledes fremgår af Susanne Stauns blog, så var problemet iflg. Psykolograpporten, at Angelina ikke kunne eller ville samarbejde med fædrene. Det var altså ikke forældreevnerne der var problemet, men samarbejdet. Og fædrene har selv udtalt, at Angelina er en god mor.

I selvsamme rapport, på den side som man kunne se i dokumentaren – men som tv2 pudsigt nok IKKE zoomede ind på, beskrives det hvordan moderen bliver nervøs og i alarmtilstand i nærheden af fædrene. Noget der er en typisk adfærd og reaktion hos voldsramte kvinder! Hvorfor fandt Tv2 ikke denne information vigtig?

Ting TV2 glemte at kigge på i deres ensidige dokumentar:
·         Hvorfor fremgik afhøringsrapporterne ikke i dokumentaren? Og hvorfor blev der ikke spurgt kritisk ind til disse?
·         Hvorfor fremgik det ikke af dokumentaren, at Psykologen gav Angelina ros og beskrev hende som en god mor?
·         Hvorfor gik Tv2 ikke ind i adfærd der beskrives om Angelina, som netop beskriver en voldsramt kvinde?
·         Hvorfor fremgik det ikke af dokumentaren at det var datterens EGEN LÆGE der mente hun skulle undersøges på Rigshospitalet? Det står i journalerne, så hvorfor nævnes dette ikke? Og hvorfor forsøger man i stedet at fremstille det som om, at det er moderen der ”gør det som chikane”?
·         Hvorfor fremviste Tv2 ikke dokumentationen fra Rigshospitalet, hvor det fremgår, at Rigshospitalet ønskede, at lave en underretning på faderen. Men at Angelina bad lægen om ikke at gøre det, fordi hun ikke ønskede at optrappe konflikten?
·         Hvorfor bruger TV2 citater fra en Psykolog rapport, der er blevet underkendt i Østre Landsret?
·         Hvorfor fremgik det ikke af dokumentaren at Landsretten konstaterede, at Leonardo skulle bo hos Angelina?

Man kan sige så meget, at TV2 ikke ligefrem går efter, at vinde Cavlingprisen med denne ensidige fortælling om ”onde mor”.. Der er ikke gjort noget ordentligt journalistisk arbejde. Der er ikke indsamlet, bearbejdet eller undersøgt dybdegående informationer i sagen - Andet end fra det fædrene har valgt, at give Tv2. I stedet for at videreformidle et neutral og korrekt billede af en trist sag, lader tv2 sig bruge som mikrofonholder for to fædre med deres egne agenda, og tv2 forholder sig KUN til disse fædres informationer. Der stilles ingen kritiske spørgsmål.
Der er ingen journalister på tv2 (eller andre medier i sagen) som har udvist initiativ til at grave dybere i sagen. Så her er der sgu ingen kommende Cavlingpris vindere! Det kunne ellers have været et fremragende udgangspunkt.. "Afsløring af korruptionen i det Danske system", "Visse fædre-elskende Psykologers brug af falske diagnoser på mødre" og "Forsvundne underretninger i utallige børnesager."
Hvad blev der af de dygtige journalister, der ikke blot fremviser det, som selv en trænet tastatur abe kunne skrive?

Angelina falder for to voldelige mænd
Jeg har læst mange kommentarer efter dokumentaren blev sendt, og en af de ting der går igen… Er kommentarer om, at det er underligt, at hun skulle være faldet for to voldelige mænd lige efter hinanden.
Hvis man ikke har noget kendskab til voldsramte kvinder og voldsdynamikker, så kan dette måske være helt uforståeligt, og virke underligt. Men det er faktisk ikke unormalt, at man falder for samme slags typer mænd/kvinder.  Det er faktisk mere normalt, end det er unormalt – at kvinder, der har været i et voldeligt forhold, ender i et nyt voldeligt forhold. Da man falder for de samme typer. Det ses tit, og det er der hverken noget mystisk eller naivt i.

Den brasilianske dom
At dommeren i Brasilien dømte børnene til, at skulle til Danmark. Det var eftersigende IKKE pga. manglende dokumentation i sagen. Men som det fremgår på Brasilianske sider, så var det en dom baseret på Haag-konventionen fra 1980 om, at bortførte børn skal udleveres tilbage til eget land. Den var IKKE baseret på manglende dokumentation eller forældreevner fra Angelinas side.
Det pudsige ved den brasilianske dom, er dog, at dommeren nægtede at få oversat dommen fra Østre Landsret.  Den dom fra østre landsret der underkendte den Børnesagkyndige undersøgelse i Danmark.
Hvor vidste Vladimir Valiant fra, at børnene ville blive udleveret til Danmark? Han må jo have vidst noget, siden han havde købt tøj, gaver og legetøj. Som han fint viste frem i dokumentaren da retssagen startede.
Et kritisk blik på dokumentaren:
Dokumentaren ”Bortført af mor” ser man Vladimir Valiant ”bryde sammen” og græde på en optagelse, der er optaget med hans telefon. Det pudsige er dog, at der ikke er nogen tåre at se… Men det er heller ikke lige let, at græde på kommando kan man se.
Men det er dog let, at se der gøres brug af bevidst udvalgte sætninger og udtalelser. Udtalelser og sætninger som fagfolk elsker, og selv gør brug af. Man må sige, at det har været godt arbejde af faderens manuskript rådgiver. Tag det fine jakkesæt på, sig de rette ord og sætninger. Så har du både fagfolk og Danmarks befolkning i din hule hånd. Hvor var det nu vi havde set det før? Åhh… Ja, det fremgår jo blandt både chikane manualen og ”gode råd” blandt fædre i fædre foreninger, om at tage det pæne tøj på, sige de rette ting og udvise sin stooooore bekymring om børnene. Jeps, det er set så mange gange før.
Gennem dokumentaren ser man et fint venskab og makkerskab mellem de to fædre, der viser både kram, håndtegn og anerkendende nik til hinanden. Det kommer dog også frem, at Vladimir havde valgt, at kontakte den anden far Peter, da Angelina ønskede en skilsmisse. ”For at få en lille snak”… Okay, en snak om hvad?
Pudsigt nok, var det først efter denne snak og Angelinas ønske om skilsmisse, at jagten på ”onde mor” gik i gang hos de to fædre. Hvad der dog ikke fremgik af dokumentaren, var at Vladimir IKKE havde ønsket samvær eller kontakt med sin søn, det første halve år af drengens liv. Fordi Vladimir først ville have en DNA test.
I dokumentaren hører man endda Peter sige, at han ikke ville have gjort noget i sagen. Men pludselig ændrede han altså mening, og deltog i en jagt på mor/børn. Men ingen spurgte hvorfor han pludselig ændrede mening, og hvem der pressede på?
I dokumentaren fremgår det også, at fædrene havde hyret en dansk privat detektiv til at finde Angelina og børnene i Brasilien. Nu har der jo været så meget snak om, hvordan mødrene fik råd til, at flygte til Brasilien. Så kan man jo vende billedet om og spørge.. Hvordan har de to fædre fået råd til, at hyre en dansk privat detektiv til en så lang og dyr international opgave, der stod på i længere tid.
Her er priserne fra en dansk privatdetektiv. Dette er dog en af de detektiver i den billige ende.. og jeg ved ikke om det er denne eller en af de andre, som fædrene har brugt. Men priserne giver et ganske fint billede af, at det ikke har været billigt, at hyre en privatdetektiv til sådan en opgave. Så hvor kommer pengene fra? Lån? Fædre organisationer? Eller hvem har betalt? Og hvor mange har været indover?  Der er mange spørgsmål man kunne stille.
Hvorfor Angelina ikke fortæller sin version:
I Danmark kan voldsramte kvinder ikke fortælle offentligt om hvad de har været udsat for, medmindre de vil anmeldes for injurier, og derfor hører man sjældent mødrene fortælle om sagerne i medierne. Dette kan du læse mere om i bogen ”Mediernes møgkællinger” af Susanne Staun. Der er en fantastisk bog, der burde læses af enhver. Den viser hvordan virkeligheden er for voldsramte kvinder og børn i Danmark, og at medierne KUN vil fortælle historien om ”de uskyldige fædre” – Der dog sjældent er så uskyldige som de påstår og som medierne prøver at gøre dem til.
Angelina udtalte følgende til Tv2:
”Hvis jeg skal fortælle om mine oplevelser i begge ægteskaber, bliver jeg sagsøgt for injurier, for mine oplevelser rummer også strafbare sigtelser, jeg ikke kan bevise. Derfor kan mine forhenværende mænd frit stille op i medier og fortælle, at jeg er flygtet med børnene. Det er jo faktuelt. Men hvorfor, jeg er flygtet, må ingen høre. Det er præcis den verden, jeg er flygtet fra, for der er hverken fremtid eller taletid for kvinder som mig i Danmark. Efter at have modtaget juridisk vejledning afstår jeg fra at deltage i dokumentaren og fra at kommentere yderligere på indholdet.”

Kritik af Danmark, Politi, dommere, Statsforvaltningen og Kommuner
Danmark har fået kritik af FN og Europarådet, fordi forældreansvarsloven IKKE er i overensstemmelse med menneskerettighederne, Istanbulkonventionen og børnekonventionen. I Danmark har man et politi der i mange sager IKKE vil tage imod en anmeldelse om vold mod kvinder og børn. Et politi der i størstedelen af de sager hvor de tager imod en anmeldelse om vold, vælger de IKKE at gå videre, da volden mod børn og kvinder jo ofte sker bag lukkede døre uden vidner.
De sager der ender i retten, der bliver de voldelige mænd og fædre næsten altid frifundet – dette til trods for der ER beviser for vold. Her begrunder man frifindelse med ”konflikt mellem forældrene” eller ”Sket i opdragelse”… Selvom vold er strafbar og revselsesretten er ophævet.
Det er set i flere sager om vold mod børn, at kommunerne IKKE reagerer på underretninger, og at en sagsbehandler fejer en underretning om vold væk, alt efter hvem af forældrene man tror mest på. Tingene undersøges ikke.. og i flere sager, er underretning om vold mod børn, på mystisk vis forsvundet fra kommune sagerne.
I Statsforvaltningen arbejder de ud fra mottoet ”Fortid er fortid – og et barn har ret til to forældre uanset hvad”. Man vægter IKKE vold der er sket tidligere, og selv når der er vold, sættes der samvær. Tvunget samvær for børn der bliver re-traumatiseret for hvert samvær, og som IKKE får lov til at får lov at få en tryg barndom uden vold og overgreb. For forældres ret til deres børn, vægter over barnets ret til et liv uden vold og overgreb.
I Danmark er det en fri fornøjelse at yde vold mod sine børn, for politiet går ikke videre med det, skadestuen vil ikke blande sig og skriver ikke alle detaljer, kommunerne lader sig manipulere af den person der charmer og manipulere bedst, dommerne giver ikke straf, og Statsforvaltningen vægter ikke vold.
Vold mod kvinder
Når det gælder voldsramte kvinder, er det kun en lille % del der rent faktisk anmelder den voldelige partner. Så, at der ikke er flere anmeldelser i en sag, det er der ikke noget unormalt i. For alt info om voldsramte kvinder viser, at de skal udsættes for meget – og gentagende vold, FØR de rent faktisk anmelder det, og i mange sager, anmelder voldsramte kvinder slet ikke volden af frygt.
I gennemsnit er der MINDRE end 40 procent af de kvinder som bliver udsat for vold, der søger hjælp! Og størstedelen af dem der søgte hjælp, valgte at søge hjælp hos familie og venner fremfor hos politiet eller de sociale myndigheder. I de statistikker og rapporter UN har fået fat i, viser det sig at det rent faktisk er under 10 procent af de kvinder der bliver udsat for vold, der søger politihjælp!
I gennemsnit bliver en kvinde udsat for vold ca. 50 gange FØR hun søger hjælp hos venner, familie eller politi.
Vold mod børn

  • 8 pct. af børn har oplevet psykisk vold indenfor det seneste år. Det svarer til hver 12. barn.
  • 17 pct. Af børn har været udsat for fysisk vold indenfor det seneste år. Det svarer til hvert 6 barn, hvilket vil være 3-4 børn i en skoleklasse med 24 elever.
  • Af de 17 pct. De børn der har været udsat for fysisk vold, der har 34 pct. Af dem OGSÅ været udsat for fysisk vold før 6. klasseDet er LANGT flere voldsramte børn, end der er straffede forældre og samværsstop! Der er altså INGEN retssikkerhed for kvinder og børn i Danmark, men det har jeg skrevet mere om her: Voldelige forældre får ingen straf i Danmark

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Socialdemokratiets Simon Simonsen og den krænkende adfærd

Anmeldelse af bog: Uden min datter - syv års kamp for samvær