Blev der givet tiltalefrafald i sag om vold mod dit barn?


 
Har du oplevet at der blev givet tiltalefrafald i en sag om vold eller overgreb mod et barn? Er du blevet rådet til ikke at anmelde vold/overgreb mod barnet? Eller Har du oplevet at trods beviser, at personen blev frikendt?

Trods revselsesretten er ophævet i Danmark, og det derfor er strafbar at udsætte sit barn for vold og krænkende handling, Sker det alligevel, at der gives tiltalefrafald i størstedelen af de sager politiet får, omkring vold mod et barn.

Disse sager bagatelliseres af Anklagemyndigheden med sætninger som ”Det var simpel vold” ”Hverdagsvold”Bagatelvold” eller ”Sket i opdragelse”. Fælles for dem alle, er dog at der ingen konsekvenser var for, at være voldelig mod sit barn. Til trods for beviser og at anklagemyndigheden anså personen som skyldig for volden.

I 2015 kom det frem, at i de blot 150 sager Lektor Katrine Zeuthen havde gennemgået, i sager hvor der var mistanke om seksuelle overgreb mod børn. Der var det KUN 6 af disse der endte ud med dom. Hun vurderer endda at der falder færre domme, end der burde i sådanne sager.

I voldssager mod børn er antallet dog noget større, men instanserne vil helst ikke oplyse det konkrete tal på området. Men fakta er, at opgivelse af påtale eller tiltalefrafald er det størstedelen af disse sager ender ud med.

Jeg har brug for at vide hvor udbredt dette problem er. Derfor søger jeg DIN hjælp.

·         Har du oplevet at en advokat eller anden fagperson har rådet dig til IKKE at anmelde vold/overgreb mod et barn?

·         Har du oplevet at Anklagemyndigheden gav tiltalefrafald i en sag om vold/overgreb mod et barn?

·         Har du oplevet, at trods sigtelse og beviser for vold/overgreb mod et barn, at personen blev frifundet?

 

Sådan kontakt mig endelig her:

På bloggen i en kommentar: Her på bloggen kan du kontakte mig ved at skrive en kommentar. Det er nemlig kun kommentarer jeg godkender som bliver vist, så du kan sagtens skrive en kommentar uden at andre ser hvad du skriver. (Skriv gerne din email, så jeg kan kontakte dig ved spørgsmål.)


Facebook blogger profil: https://www.facebook.com/maren.spliid.5

Kommentarer

 1. Svar
  1. Hej Julie. Vil du ikke være sød, at skrive til mig via facebook på en af de links i artiklen? jeg vil meget gerne høre mere

   Slet
 2. Ja, jeg er rådet til ikke at anmelde overgreb, for ikke at miste mit barn i retten. Og ja, anklagemyndigheden har nægtet at rejse tiltale hver gang. Der er aldrig rejst sigtelse, selv om barnet har fastholdt sin forklaring i syv år.

  SvarSlet
 3. Også her. Frafaldt på grund af manglende beviser. Åbenbart skal et barn på 3 år åbne sig op for et fremmed menneske til en videoafhøring, efter et legemøde på en halv time. Så prøvede vi igen da hun var 4. Legemøde på en time dagen forinden. Jeg lytter med ved døren og kan høre min datter sige at hun gerne vil snakke om far. Hvrefter damen affejer hende og siger at det skal de snakke om næste dag?! Næste dag er min datter nervøs. Vi er ikke hjemme i trygge rammer og vi møder nogle fremmede mennesker på gangen i børnehuset. Min datter fortæller bagefter lidt trykket at hun ikke fortalte dem noget, da hun havde fået at vide hun ikke skulle snakke om noget hun ikke havde lyst til. Det havde hun ikke den dag, for hun havde haft mareridt om natten om far. Tiltalen blev frafaldt på grund af manglende beviser. I foråret fandt jeg ud af at en pædagog havde hørt hende fortælle de andre børn at hendes far pillede hende i tissekonen. Men jeg troede at kommune og politi gik alt det igennem som pædagogerne skal notere. Nu er pædagogen gået på pension. Der har været udtalelse fra børnepsyk at der var flere tegn på at far havde begået disse overgreb, vi har været ved læge, hvor der også var tegn på det, havde man kigget med de rigtige briller. Men ingen beviser?��

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor

Foreningen Far går alligevel ind i enkeltsager

BT agerer som Foreningen Fars pressebureau