I Forening Far klager flere mødre over fædre der ikke gider deres børn


 
Vi hører det hele tiden... Historier om fædre der ikke ser deres børn, men det medierne og fædre foreninger dog sjældent fortæller, er det stigende antal fædre der fravælger – eller viser minimal interesse for samvær med deres børn.

Igennem længere tid, har man i flere fædre grupper på Facebook inkl. I Forening Fars gruppe, kunne læse triste fortællinger i form af opslag og kommentarer fra mødre der søger råd til, hvad de skal gøre nu hvor barnets far enten har fravalgt samvær med barnet – eller ikke viser nogen interesse for samvær med barnet. Fælles for alle disse historier er, at de vidner om en mor der ØNSKER, at far skal se sit barn, men hvor far IKKE ønsker det og glimre med sit fravær.

Disse historier ses i samtlige fædre grupper jeg har observeret. Det samme billede ses i grupper for mødre, hvor de knuste mødre er kede af, at fædrene ikke ønsker, at se deres børn, og desperat sender videoer og billeder af barnet til de uinteresserede fædre, i håb om, at det vil vække deres interesse. Ja nogle prøver sågar, at kontakte farmor/farfar for at skabe kontakt den vej igennem. Disse historier og fortællinger er der kommet flere og flere af, desværre er det bare ikke det billede som medierne – eller fædre foreningerne fortæller.
Her er en lille håndfuld af de mange opslag og kommentarer jeg har været vidne til:
 
 
 
 
 
 

For fakta er, at mødrene ØNSKER at fædrene skal se deres børn, og faktisk gør rigtig meget for, at de skal se børnene. I de sager hvor mødrene ikke ønsker fædre ser deres børn, viser fakta, at der rent faktisk er en god grund, der enten er overgreb eller vold.

Næsten dagligt kan man læse triste historier fra fædre eller fædre foreninger, om fædre der kæmper for, at se deres børn. Dog viser fakta bag historierne ofte, at der rent faktisk er en grund… En god grund til det manglende samvær. Mange af de historier der har været i medierne inkl. detaljerne bag, kan man læse mere om i den nye bog fra Susanne StaunMediernesMøgkællinger”, der netop viser, at billedet medierne fortæller – sjældent er sandheden, og mangler vigtige detaljer i sin fremstilling.

Kommentarer

  1. Det manglende samvær har intet med A: falske anklager, B: misundelse over at exen kan klare sige selv C: ønsket om at exen bare skal ned med nakken "for nu er jeg ikke i centrum længere" følelsen D: Statsforvaltingens indstilling "Mor er den bedste i verden" eller E: Alt hvad moderen siger er korrekt og står ikke til diskussion? Ovennævnte statistik er underlødig i forhold til antallet af sager som der foregår i Statsforvaltingen og bør derfor ikke tages seriøst. med venlig hilsen en fraskilt fra for mange år siden med voksne børn.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor

Drabsmand fik hjælp af Hvert3barn og Foreningen Far!

Socialdemokratiets Simon Simonsen og den krænkende adfærd