Sandheden om den krænkende forældreansvarslovI 2007 kom den nye forældreansvarslov. En lov der i korte træk siger, at et barn har ret til samvær med begge forældre. Det lyder jo fint ikke sandt? Og er jo også hvad der i mine øjne er bedst for et barn. Kendskab og samvær med begge sine forældre. Men… og der er et stort MEN…. Denne lov, går slet ikke ind og forholder sig til problemet omkring, at der i nogle situationer er børn der bliver udsat for overgreb af den ene forældre. Og hvad så her? Jo… Her mener det Danske system så, at barnet selvfølgelig OGSÅ skal have samvær med denne forældre der yder overgreb.

Jeg vil prøve at lade være med at sætte ”køn” på, for en forælder der yder overgreb, kan være både en far og en mor. Så i stedet vil jeg give jer et par eksempler i alt efter køn, kan forholde jer til:

Forestil dig at dit barn, kommer hjem og fortæller om overgreb flere gange, efter samvær hos faderen/moderen. Du oplever en bekymrende adfærdsændring hos dit barn. Dit barn kommer måske hjem med blå mærker, eller ondt i numsen eller har blod i trusserne. Dit barn fortæller at far/mor gør visse ting. (Indsæt skrækkelige detaljer selv).


Hvad gør DU i sådan en situation?

Du kontakter selvfølgelig lægen/sygehuset for at få tingene undersøgt, og i nogle situationer kan man også vælge at spørge modparten.

Så langt så godt…

Men hvad så når lægen/sygehuset konstatere at der er sket overgreb?  Her kan man så f.eks. politianmelde modparten, man kan nægte samvær og kontakte Statsforvaltningen etc.


Er I med så langt?

Du sidder som forældre til dit vidunderlige guld. Du er en god far eller mor, og ønsker selvfølgelig at beskytte dit barn. Korrekt?

I sådan en situation hvor der sker overgreb af den ene eller anden art, der er der INGEN gode beskyttende forældre der har lyst til at udlevere sit barn til samvær med den anden forældre der yder overgreb. Men i dagens Danmark, siger loven at barnet har ret til samvær med begge forældre. Og forholder sig IKKE til de børn der bliver udsat for overgreb. (Og disse børn er der LANGT flere af en du måske tror!)

Hvis du som mor/far valgte at nægte at udlevere dit barn til samvær efter, at have konstateret overgreb. Så vil du i Statsforvaltningen blive kaldt usamarbejdsvillig og chikanerende, fordi du så har nægtet barnet retten til samvær med den anden part. Skræmmende ikke sandt?

Hvis du som mor/far valgte at politianmelde den forældre der ydet overgreb, så vil du i 95% af sagerne opleve, at der ikke sker en flyvende fis… For det er påstand mod påstand… Barnets ord mod den forældre der ydet overgrebet. Og hvis der ikke var nogle vidner, så vil der sjældent ske noget. For hvis modparten der bliver politianmeldt siger at det ikke var ham/hende, at det er løgn og at skaderne er sket på en anden måde etc… Så er det sjældent at politiet går ind og giver dom i disse sager. For bevisbyrden er sjældent stor nok.. For et barn på 3-4-5-6-7 år, vil aldrig kunne løfte bevisbyrden…. Sagen ender altså i skraldespanden… og i Statsforvaltningen når du nævner at du har politianmeldt modparten… Så vil juristen siger ”Kom der dom?”… hvortil du så desværre må svare ”Nej det gjorde der ikke”… og så vil juristen sige ”Jamen så er der ingen dokumentation for at der er sket noget”…


Og resultatet er: Der sættes samvær med den forældre der ydet overgrebet! Du vil se at du INGEN muligheder har for at beskytte dit barn, og dit barn er tvunget til samvær med overgreb.

Forældreansvarsloven er altså en lov der går ind og hvidvasker samværsovergreb, og acceptere at barnet forsat udsættes for det.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor

Foreningen Far går alligevel ind i enkeltsager

BT agerer som Foreningen Fars pressebureau