Hvor blev ligestillingen og debatten af?


Den 3. november 1871 havde samfundskritikeren og forfatteren Georg Brandes en forelæsning på Københavns Universitet. Her udtalte han, at ”problemer skal sættes under debat”. Med dette mente han, at litteraturen skulle fortælle sandheden om samfundet og problemerne, i stedet for at fortælle et romantiseret og ukorrekt billede.

Georg Brandes og mange andre samfundskritikere var med til, at skabe det samfund vi har den dag i dag. Hvor problemerne bliver sat under debat, og der er ligestilling mellem kønnene. Men alligevel er der langs vejen gået noget galt… For den ligestilling der kom, og den debat om samfundets problemer der pludselig så dagens lys… Det er desværre på tilbagegang.

For i dagens Danmark, er medierne ”gatekeepers” når det gælder informationer. Det er dem der sidder på magten, over hvilken vinkel af en historie, som folket skal have. Det er medierne der vælger hvilke problemer og historier der skal frem… og hvilke der skal skjules for folket. Men det værste er dog, at ”folket” æder det råt… Står det i en artikel på et af de danske medier, så bliver det taget som den pure sandhed. Ingen stiller spørgsmål… ingen undrer sig… ingen overvejer, at der måske findes en anden – og til tider mere sand vinkel…

I øjeblikket, og de seneste par år. Har der været en medie-trend omkring mænds rettigheder – og ligestilling for mænd. Man kan næsten ikke åbne et magasin, avis eller tv-kanal, uden at denne fædre-trend straks viser sig. 

Mænd på barsel, voldsramte mænd, løgneriske kvinder osv.….  Alt bliver gjort til ”De stakkels mænd, og de svinske kvinder”… Det er ærlig talt til at brække sig over!

Personligt har jeg INTET problem med at der sættes fokus på mænd på barsel, voldsramte mænd etc.… Men når det KUN er den vinkel der har mediernes fokus, så bliver det sgu en smule ensidigt.  For kvindernes problemer bliver pudsigt nok ikke taget frem og sat fokus på.


Et godt eksempel er f.eks. med de to danske kvinder der flygtede til Brasilien.

Udenlandske medier skrev glædeligt om sagen. Men de Danske medier skjulte alt info om det, indtil de af udenlandske medier blev tvunget til at give det danske folk lidt informationer. Og i stedet for at lave en sober neutral artikel – som viser god journalistik og journalistisk dybde. Så blev de artikler der kom frem, endnu en omgang fædre-trends-medie-fokus… Hvor man KUN fortalte vinklen fra fædrenes side af.

Folket åd det råt… kvinderne blev svinet til – og bliver det stadig… Ingen stiller spørgsmål… Ingen undrer sig… Ingen kræver dybere informationer, eller bruger de små grå, til at tænke længere end en forkastelig og klart farvet artikel.

Jeg kender til masser af detaljer i sagerne, og har set medierne skrive mange fejl og urigtige ting, som nemt ville kunne bevises. Men folket er ikke interesseret i sandheden… Og medierne, er ikke interesseret i at vise andet end den vinkel der er en del af medie-trenden.Folk sidder fast i ekkokamre, hvor de KUN lytter til dem og de vinkler som passer ind i deres holdninger. Ingen undersøger sagerne, eller tænker at der nok er flere info og detaljer, end dem medierne kaster ud. Heksejagten er sat ind… Og problemer bliver ikke længere debatteret eller funderet over.

Der er INGEN ligestilling mere… Vi er gået tilbage i tiden, hvor mænd havde magten – en magt som system Danmark igen har givet dem, og hvor det kun er mændenes stemme der bliver hørt. Kvinder og børn er en jaget vildt.

Velkommen til Danmark… Landet hvor man ikke kan beskytte sine børn, og hvor kvindernes stemme igen bliver overhørt og tiet ihjel.

Kommentarer

  1. Du har ret vi er jaget vildt. Vi har mistet retten til moderskabet. Det er blevet overtaget af det offentlige Danmark i form af statsforvaltninger, kommuner, skoler, institutioner. Og det mest skræmmende af det hele er at inde i de institutioner sidder der mest kvinder, og forvalter den enkelte kvindes moderskab til højst bydende. Ofte mænd. Vi er alle sammen blevet så forelskede i billedet af faderen, der tager sig af sine børn. Måske fordi vores generations fædre var så fraværende. Så vi jubler bare og smider det hele fra os. Men det er tid at tage det hellige moderskab tilbage.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Hvad TV2 glemte at vise i dokumentaren Bortført af mor

Foreningen Far går alligevel ind i enkeltsager

BT agerer som Foreningen Fars pressebureau