Forening Fars arrangement - Politikere støtter op om diskrimination


Den 3. september 2017 lavede Foreningen Far et opslag på Facebook, hvor de fortalte om deres kommende arrangement, ”Ny Nordisk Far” på Christiansborg den 10. november. 


Et arrangement der på papiret var åbent for alle, der tilmeldte sig, og hvor tilmeldingen skulle ske via først til mølle princip.

Det er i hvert fald den besked, Foreningen Far gav til de politikere, der har lagt navn og politisk rolle til arrangementet, som det ses af nedestående svar af 6. september fra børne- og familieordfører Pernille Bendixen, DF, til en af de personer, der ønskede at deltage.


Her på bloggen er jeg bekendt med et antal person, der tilmeldte sig, kort efter invitationen blev lagt ud. Nogle tilmeldte sig i kategorien ”Andre (200 kr.)”, Andre tilmeldte sig som presse, eller faglig organisation.

Det første tilmeldingsskema så sådan her ud, og her krævede Foreningen Far, at man betalte 200 kr., hvis man var i kategorien ”Andre”.


Alle fik en besked om, at tilmeldingen var modtaget, og at man snarest ville få bekræftet tilmeldingen af Foreningen Far. Men det er fælles for alle, jeg er bekendt med, som tilmeldte sig i starten af september, at INGEN hørte tilbage fra Foreningen Far.


Til trods for, at der allerede var flere, som havde tilmeldt sig, og som bare blev ignoreret, valgte Foreningen Far at fortsætte deres opfordring om, at folk skulle tilmelde sig.

 

Opslag som disse har Foreningen Far gentagne gange skrevet på Facebook, både i september og oktober.  Hvilket må siges at være yderst mærkværdigt i betragtning af, at der allerede var en stor håndfuld personer, der havde tilmeldt sig, men som bare blev ignorereret. (Fælles for disse personer er, at de enten har ytret sig kritisk om nogle af Foreningen Fars mange postulater igennem tiden, eller har støttet udsagn til fordel for voldsramte kvinder og børn. Et tema, der åbenbart gør, at man bliver ignoreret af Foreningen Far).

Pludselig laver Foreningen Far en ny tilmeldingsside, hvor man pludselig ikke skal betale 200 kr. for at komme med til arrangementet. Derudover var der kommet flere tilmeldingskategorier på.


Flere af dem, der havde tilmeldt sig, da invitationen blev lagt ud, men som stadig intet havde hørt fra Foreningen Far, valgte derfor at tilmelde sig atter engang.

Det fik de dette svar ud af:”Din tilmelding er modtaget. Vi bekræfter snarest tilmeldingen,” lød beskeden. Men igen hørte de mange, der tilmeldte sig ikke noget, og Foreningen Far fortsatte med at reklamere for arrangementet på deres Facebook-side og i deres grupper, hvor de opfordrede folk til at tilmelde sig.


Forening Barnet bliver afvist

En af de faglige foreninger, som ønskede at deltage i arrangementet, var Forening Barnet – For børn udsat for vold og overgreb. En forholdsvis nystartet forening, der dog har det formål at sætte fokus på børn, der har været udsat for vold og overgreb, og give støtte til forældre af begge køn. Altså BÅDE far og mor. 

At denne forening ønsker at deltage i et sådant arrangement, er vel naturligt, eftersom en del af arrangementet netop omhandler børns mentale sundhed.

Undertegnede bag denne blog har derfor bedt om indsigt i den korrespondance, der har pågået mellem Forening Barnet og Forening Far.


Den 6. september henvender Forening Barnet sig til børne- og familieordfører Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti, som er vært for Foreningen Fars arrangement.  Dette kommer der dette svar ud af:Efter at Forening Barnet fik besked om, at tilmeldingen skete via først til mølle-princip, og at de skulle henvende sig til Foreningen Far, skriver foreningen d. 6. september 2017 denne mail til Foreningen Far med besked om, at de ønsker at tilmelde sig arrangementet:Foreningen Far sender denne afvisning til foreningen:Forening Barnet tilmelder sig derfor straks som privatpersoner den 6. september via skemaet, som Foreningen Far bad dem om. Men de hører INTET tilbage.

Den 15. oktober sender Forening Barnet derfor en rykker til Foreningen Far og direkte til formanden, Jesper Lohse, hvor de spørger, om deres tilmelding er blevet glemt.

Foreningen Far fortsætter med at lave opslag på deres Facebook-side og i deres grupper, hvor de opfordrer folk til at tilmelde sig arrangementet. De poster endda et opslag den 1. november 2017.


Men stadig er der ingen af de mange tilmeldte, som denne blogindehaver er bekendt med, som hører noget fra Foreningen Far. To måneder er gået og deres tilmelding er blevet ignoreret.

Det mærkelige er, at et par stykker, som tilmelder sig i november, altså kort inden fristen udløber, får bekræftelse om, at de har fået plads til arrangementet. Fælles for dem, der får en plads, er dog, at de er mænd og ikke har med voldsramte kvinder eller børn at gøre.


Den 6. november modtager Forening Barnet pludselig en mail fra Foreningen Far om, at de ikke får lov at deltage. Noget mærkværdigt, eftersom Forening Barnet var nogle af de første til, at tilmelde sig.

Men det bliver endnu mere underligt, hvis ikke direkte bekymrende… For der er udvalgte personer, som modtager en besked fra Foreningen Far, hvor de beder dem om at oplyse deres bopælsadresse.Foreningen Far begrunder dette med, at der kræves bopælsadresse til sikkerhedstjek på Christiansborg. Men dette er en direkte løgn. For sikkerhedstjek på Christiansborg kræver IKKE info om bopælsadresse. Og andre, der deltager i arrangementet, har ikke skullet oplyse bopælsadresse. Så hvorfor er der udvalgte personer, som skal oplyse Foreningen Far om deres adresse? Og hvad skal Foreningen Far bruge deres adresser til?

 

Undertegnede blogindehaver, vil gerne have svar på følgende spørgsmål:

  • Hvorfor har Foreningen Far ignoreret et stort antal personers tilmeldinger?
  • Hvorfor skulle nogle betale 200 kr. i starten?
  • Hvorfor skal udvalgte personer oplyse deres bopæl? Og hvorfor er Foreningen Far interesseret i denne info, når det ikke er et krav iflg. Christiansborgssikkerhedstjek?
  • Hvordan kan man have en sådan diskriminerende adfærd og samtidig påstå man ønsker ligestilling?
  • Hvordan kan man få lov at misbruge politikere og Christiansborg på sådan en måde?


Kunne du også tænke dig at få svar på dette? Så synes jeg, du skal skrive en mail til de udvalgte politikere og partier, der har lagt navn til dette diskriminerende arrangement:

Pernille Bendixen, Dansk Folkeparti: pernille.bendixen@ft.dk 

Partiet Dansk Folkeparti: df@ft.dk

 
May-Britt Kattrup, Liberal Alliance: may-britt.kattrup@ft.dk

 
Partiet Liberal Alliance: borgerhenvendelse@liberalalliance.dk

Rasmus Horn Langhoff, Socialdemokratiet: rasmus.langhoff@ft.dk
Simon Simonsen, Socialdemokratiet:

Partiet Socialdemokratiet: partikontoret@socialdemokratiet.dk
Manu Sareen, Alternativet: manu@manu.dk

 
Partiet Alternativet: alternativet@alternativet.dk

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldelige forældre får ingen straf i Danmark

Drabsmand fik hjælp af Hvert3barn og Foreningen Far!

Sandheden om hvorfor Foreningen Far medlemmer søger mere samvær